Site Overlay

Hoşgeldiniz…

Mekik
Kireçte Kabak Tatlısı
Kireç kaymağında bekletilmiş Hatay usulü kabak tatlısı
Nuga - Koz Helva
Nuga, çiğnenebilir yumuşaklıkta olan, şeker ve/veya bal, kavrulmuş kuruyemiş, çırpılmış yumurta akı ve bazen şekerde kurutulmuş meyve ile yapılan bir şekerleme türüdür.
Altuğ'un Peynirli Füme Somon Ruloları (Roulade)
Sabayon (Zabaglione - Sambajon) Sos
Açma
Açma
Bol yağlı ve lif lif hamuru ile bir klasik
Keto Makarna
Barbekü Baharatı
Barbekü Baharatı
Barbekü Baharatı (Barbeque Rub, BBQ Rub), yemek pişirilmeden önce çiğ yiyeceğin üzerine ovularak sürülmesi amacıyla yapılmış çeşitli baharatların karışımıdır.
Krep (Crêpe)
Dolgulu bir krep ruloya hayır demek zordur. Pratik, ekonomik olup da lüks duyulan yiyecektir. Tatlı veya Tuzlu olarak krep böyle bir lezzettir.
Hibeş
Antalya başta olmak üzere Güney Anadolu'da tahin ve limonla yapılan bir yiyecek, meze.
Kimyonlu Havuç 03
Kimyonlu Havuç
Rende havuç, kimyon, kekik, zeytinyağı, domates salçası ve tabii biber salçası. Hem meze olarak, hem salata olarak hem de kanepelerde mükemmel sonuç verir.
Tuzlu Karamel Dondurma
Gevretilmiş Dana
Pastane Poğaçası
Margarinle yapılan, sadece pastanelerde bulunan, pofuduk poğaça. Hafif Mahlep aroması ve tabii ki tereyağ yerine margarin kullanılması (Pastane maliyeti düşürmek zorunda tabii) kendine özgü tadı oluşturuyor.
Şarışın Çikolata (Blonde Chocolate)
Ciğer Kızartması (Arnavut Ciğeri)
Dana ciğeri veya tercihe bağlı olarak koyun, tavuk ciğeri ile yapılan kırmızı biberli ciğer kızartması.
Lavanta ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Altuğ'un Taç Kuzu Pirzolası
Karabiber ve bal ile fırınlanmış kuzu kaburga
Kırıntılı Elmalı Tatlı
Kırıntılı Elma Tatlısı (Apple Crumble)
Tatlı olarak yapılan crumble, genellikle fırınlanmış, çeşitli şekillerde tatlandırılmış meyvelerin üzerine tereyağı, un ve şekerin karıştırılarak kırıntı olarak serpilmesi ve tekrar fırınlanması ile yapılır.
Glasaj Şekeri (Süsleme Glazürü)
Gıda boyası ile renklendirilebilen, yenilebilen yapıştırıcı olarak da kullanılan yoğun süsleme şekeri. Katılaştığında sertleşir ve ince uçlu sıkma torbası ile kullanılır. Salmonella riskine karşı pastörize yumurta akı kullanın. Yumurta akı tozu da kullanılabilir ancak nihai ürünün parlaklığı ve dokusu normal yumurta gibi olmuyor.